Hvorfor har dere byttet navn?

Vi er fremdeles en del av konsernet til Hammerfest Energi, men nye offentlige krav som har kommet i løpet av 2021 krever at nettselskapet, som har monopol og en forpliktelse innenfor sitt forsyningsområde, blant annet må bytte navn og logo.

Du kan lese mer om bakgrunnen for endringen i artikkelen under.

Hva betyr Lucerna?

Ordet Lucerna stammer fra latin og betyr lys, eller lykt. Dette syntes vi passer veldig godt med tanke på selskapets aktivitet og historie.

Hva er nettleie?

Nettleie er prisen du som kunde betaler for å være tilknyttet strømnettet og for å få strømmen transportert hjem til deg. Det finnes kun et nettselskap innenfor hvert geografiske område, og du kan derfor ikke velge hvilket nettselskap du betaler nettleie til.

Jeg skal flytte, hvordan melder jeg om dette?

Du kan melde flytting til oss ved å fylle ut flyttemeldingen via vår nettside.

Hvordan registrerer jeg eFaktura og AvtaleGiro?

Første gang du betaler en regning fra Lucerna vil du automatisk få tilbud om å opprette eFaktura og AvtaleGiro for det aktuelle abonnementet som fakturaen gjelder. Dersom du takker ja til tilbudet vil framtidige regninger bli tilsendt på denne måten.


Du kan også opprette disse avtalene manuelt ved å logge deg inn i din nettbank å registrere en ny eFaktura og/eller AvtaleGiro ved å legge inn eFaktura eller AvtaleGiro-referansen som framkommer på regningen din.

Strømmen har gått hos meg. Er det strømbrudd?

Sjekk våre driftsmeldinger for å se om det kan være et strømbrudd i ditt område. Hvis du ikke finner noen driftsmeldinger for ditt område så kan det være feil i ditt eget anlegg.